Když bubliny prasknou

Není to ani tak dávno, co se oslavovaly rekordní částky a hodnota této kryptoměny všude na internetu. Kromě neustále nevraživosti těch, co zmeškaly příležitost a těch, co do toho vložili své celoživotní úspory, se také rozhořely bitvy i na státní frontě, kdy mnohé vlády uvažovaly o zákazu této a dalších internetových měn. Tekutost této měny, pro kterou je toliko známá a která ji právě dovoluje vyšplhat se na rekordně velké výšiny možná i dokáže udělat to samé obráceně, a tedy dostat ji až na úplné dno a spolu s ní i tisíce lidí, kteří mají uložené všechny své peníze právě v tomto pomíjivém snu.
 obrázek Bitcoinu

Co se právě děje

Hodnota bitcoinu neustále klesá a už se dostává na roveň stavu, který byl před rokem. Co zapříčinilo takový náhly pokles? Možná to byly neustále vládní výhružky o zákazu všech kryptoměn. Nebo to taky mohly být i masy zklamaných lidí, kteří zkrátka nenasedli na tento vlak úspěchu a teď dělají vše proto, aby tento jejich dříve vysněný vlak bohatství co nejdříve ztroskotal. Každá měna, i ta internetová, závisí na množství důvěry, kterou v ni vkládají lidé. Je to vlastně takové zbožné přání vlastníků. Výše hodnoty možná byla dlouho jejím nejsilnějším argumentem, brzo se však nejspíše stane nejhorším svědkem.
 velká bublina

Očekávaný pád?

Dlouho se předvídalo, že je bitcoin pouze ekonomická bublina, která se dříve nebo později nafoukne ku svému limitu a poté krutě praskne. Zdali je to právě tento scénář, jenž má nastat pro všechny „investory“, to už se asi nedozvíme, jediné, v co můžeme doufat, že se udrží alespoň na nějaké rozumné hodnotě. Pokud se však v zemích jako je Jižní Korea nebo Amerika kryptoměny skutečně zakáží, bude to překážka, přes kterou se bitcoin už možná ani nevzpamatuje. Samozřejmě druhý scénář je přece jenom přívětivější a že tedy vydrží i přes všechny tyto počáteční trable a skutečně se stane univerzálním platidlem po celém světě, ostatně tak, jak to plánovali jeho tvůrci a všichni internetoví volnomyšlenkáři.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup