Víkend bez manželky, ale s dětmi!

Není jasné, proč mají muži strach ze situace, kdy se ocitnou sami v přítomnosti dítěte. Ještě více se jejich obavy násobí, pokud je těch dětí více a tudíž jsou vůči vám v přesile. Pokud se však jedná o vlastní potomky, není na místě se obávat toho, jak si s nimi osamotě poradíte.
Nikdy totiž nevíte, kdy nebudete mít na výběr a jejich hlídání se budete muset postavit čelem – třeba i na několik dní.
foukání bublin

Když se nemůžete spoléhat na partnerku

V případě, že se stane, že se vaše partnerka na víkend (nebo delší dobu) vytratí z domova, ať už kvůli práci, zdravotním problémům nebo zábavě, je důležité zachovat rozvahu a klid, díky čemu si budete jistí, že všechno zvládnete levou zadní. I když po vás bude partnerka požadovat řadu věcí a poskytne vám přehledný postup k tomu, co máte kdy dělat, vždy se může stát něco nepředvídatelného a vy si budete muset poradit i bez nějakého manuálu.
•       V žádném případě však nesmíte dát na sobě znát, že nevíte, co si počít.
Vaše děti by toho mohly využít a začít dovádět ještě více, než pravděpodobně budou, protože nebudou mít doma hlavní dozor, kterým je jejich máma. Udržte si respekt, nepovolujte a nemějte obavy i z toho, dupnout si nohou ve chvíli, kdy vás vaše děti odmítnou poslechnout.
táta s dcerami

Vymyslete program, který jich zaměstná

Jestli chcete prožít víkend bez větších psychických problémů, musíte vaše děti zaměstnat nějakou aktivitou, která jich rozptýlí od pocitu, že doma nemají mámu a ujistí jich v tom, že zábavu jim budete schopní poskytnout i vy.
Pamatujte na to, že děti mají daleko menší prostor ke zlobení na čerstvém vzduchu a chuť si hrát než v prostředí domova, který už dobře znají.Vyberte tedy pro nich místo, na kterém ještě nebyly – například i nějaké vzdálené hřiště nebo podniknete spolu výlet do Zoo, DinoParku a podobně.
Takzvaně „šplhnout“ si u nich můžete i tím, že jich vezmete na dobrý oběd, zmrzlinu nebo sladkou odměnu v případě, že se celý den budou chovatvzorně a poslušně.
•       Fantastické by bylo navštívit i část rodiny, se kterou nejste tolik ve styku a dopřát jim opět kontakt s rodinou a prostředí, které nenavštěvují často.
Když už se tedy ocitnete nějakou dobu bez partnerky, ovšem s dětmi „na krku“, je dobré zachovat chladnou hlavu a trvat na tom, že všechno bez problémů zvládnete.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup